Monday, 25 July 2011

Club of 27

Jimi Hedrix
~November 27, 1942 – September 18, 1970~


Jim Morrison
~December 8, 1943 – July 3, 1971~


Janis Joplin
~January 19, 1943 – October 4, 1970~

Kurt Cobain
February 20, 1967 – April 5, 1994

Amy Winehouse
14 September 1983 – 23 July 2011


Sunday, 24 July 2011

When kid fight about marry..



LOlz~!!!

When dance unite people of the world..


p/s:thank matt because make me smile for 5 minutes of happiness...

When mom DELETE WoW account..


LOlz~!!!


R.I.P
Amy WineHouse
~14 September 1983 – 23 July 2011~

Pengalaman Baru...

Uh Ma Gawsh~!!what a tired day for me..Today i try something difference.Something that, i couldn't ever imagine.Me being as a extra actor?lolz~!!YEAP that right..im as extra actor in new movie called 'X'.Lolz~!!!*serious aku tk tipu...Serious aku mcm kekok belakon jap tp lepas few scene bru lh kira ok..Lolz~!!!Movie ni mengishakan mengenai drift.FUH~!!penat lh sia time shooting..dari pkl 8pagi sampai 8 mlm baru habis..*penat gila mcm haram tp best juga(padahal dtng lambat)...Thank to Kocat sbb ajak aku and Asrul for the ride..Macam-macam perkataan yg aku belajar, contohnya bilik konti,prop..dll.Btw I'm so fascinated with the technique of drifting.The drifting is done by my friend's brother..Johan Norman.But unfortunately, his nissan laurel is wrecked during the shooting...so sad men..bumper kereta tercabut,tayar rosak sebelah..*dh lah baru keluar bengkel kot~!!!damn~!!! Btw during the shoot session i saw Pierre Andre but unfortunately i'm not bring the camera, so i can't take a pic with him.

Kaustar Norman
Johan Norman



p/s:aku try minta kawan aku video time nissan laurel accident tu..

Friday, 22 July 2011

100 entry...

WOAH :O this it is my 100 entry post.Today i want shared with you guy my fav local cartoon.

1.Anak-anak Sidek

fuh~!!cerita time aku sekolah rendah ni..sebab cerita ni lah buat aku berkobar-kobar nak main badminton petang-petang lawan ngan jiran-jiran,kawan-kawan,ahli keluarga dan ramai lagi lah..

2.Lat The Kampung Boy

Lat<3 a kid who love to explore the jungle and have his own view about thing he look.Im honestly feel touch with this cartoon if you read histroy about Datuk Lat.A young talent cartoonis from kampung and earn his first payment from his own comic strip around 15ringgit*during that time..it consider as ALOT too..


3.BoBoi Boy
FUH~!!tk sangka best cerita ni..bak kata boboi boy 'TERBAIK' ...jujur aku ckp lh..cerita ni lepas 3bulan tayangkan baru aku layn dkt youtube...lolz~!serius best cerita ni..lawak juga..kartun dia pun best tkdelah boring

4.Upin & Ipin
Upin&Ipin<3 fuh~!cerita ni lh membuat aku layn kartun malaysia balik..sejak abis kartun sprt usop sontorian,anak-anak sidek aku dh tk tngok kartun malaysia..kalo ada pon kartun dia keras je..NOOB!




p/s:banyak lah kartun yg aku lupa..damn~!!

Harimau Malaya...

it's Harimau Malaya , when you see us on the field!

Thursday, 21 July 2011

Top 10 'most viewed videos on Youtube'

Most Viewed Video on Youtube!
Justin Bieber-Baby ft.Ludacris - 589,020,847 view

 Lady Gaga-Bad Romance - 398,789,279 views

 Shakira-Waka-waka - 

  • 368,732,911 views




  •  Eminem-Love The Way You Lie - 

  • 360,028,587 views




  • Jennifer Lopez-On the floor ft.Pitbull - 

  • 304,618,160 views




  •   Eminem-Not Afraid - 

  • 256,576,296 views




  •  Justin Bieber-One time - 254,842,368 views
    Justin Bieber-Never Say never ft. Jaden Smith - 

  • 236,125,659 views





  •  Miley Cyrus-Party In the U.S.A - 

  • 235,680,744 views




  •  Katy Perry-Firework - 213,069,734 views

    p/s:WOAH :O bieber got 3 place in top 10 most view video on youtube :)

    When kitten meet thing..





    p/s:credit to youtube user..

    video of '10 reason why we hate facebook'..


    F U MIKE..LOlz~!!!

    p/s:nice animation

    BMW Alpina B7 2012..



    *twin turbo charge
    *finger print door
    *manegtic door
    *start engine button
    *reverse camera
    what more can you ask for..
    p/s:140K US?whatta :O

    History of Rap(medley way)

    from old'z school to new school

    p/s:got guts to do like that?

    Wednesday, 20 July 2011

    Dreaming ost Dream High chord




    F* |------|---x--|------|
         |------|------|--x---|
         |------|---x--|------|
         |------|------|------|
         |------|------|------|
         |------|--x---|------|

    C          F       G        C
    I was looking at my dream
    Am                           F
    that is being deemed far away
    F                          G 
    and I was standing blankly

    C         F
    i don’t have
    G           C
    anything left any more
    Am                     F*                       F* 
    I thought about giving up everything but..                   
                          G
    I am standing up again

    [chorus]
    D                G
    Even today, step by step
    A                    F* 
    I step forward carefully
    G                     D
    My heart is full of fear,
    G                                A 
    but it’s an excitement I’m embracing

    D                      G                
    I am staggering and shaking
    A                F*
    But, I step forward towards
    G                              D                           A
    the dream that I am going to meet some day

    C               F    G                C          
    As I’m thinking if it is going end like this,
    Am           F
    a fear constantly comes,
    F                   G 
    I’m hesitating but…
    C           F    G     C
    Deep inside my heart
    Am                 F
    there’s an unstoppable beating
    F              G
    that drags me forward

    D                 G
    Even today, step by step
    A                     F* 
    I step forward carefully
    G                     D
    My heart is full of fear,
    G                               A 
    but it’s an excitement I’m embracing

    D                      G                
    I am staggering and shaking
    A             F*
    But, I step forward towards
    G                              D                  A
    the dream that I am going to meet some day


    Tuesday, 19 July 2011

    inspiration...


    you make me feel proud...no matter what size we are....GAMBATE~!!!


    p/s:the judger..please dont judge people to early..lets hear they talent first..

    Saturday, 16 July 2011

    from AS$1,600 car to AS$1.6million car...

    Whatta?Im so unexpected when read about this article.A men from miami, has changed his car from ford cougar to bugatti veyron?!*whatta...how he do that??His car ford cougar worth AS$1,600(rm4,812) has changed to bugatti veyron worth AS$1.6 million(rm4.81million) and he has sold his car for AS$89,0000(rm267,667.49).He only took 9 month to costum his car and the bugatti veyron his custom use engine 2.5 litre V6..*the real bugatti use 8litre engine..*can accl to 407.16KM/h


    Friday, 15 July 2011

    Thursday, 14 July 2011

    Masih Ada Lagikah Wanita seperti ini?

    Beberapa hari lepas, aku ada terbaca blog mengenai 'Wanita dan Sepohon Semalu'.Aku akan tetarik dengan entry blog tersebut.Lalu, aku pun membacanya dengan penuh tekun dan tawaduk.Lepas aku baca je blog tu, aku berfikir..adakah wanita seperti itu lagi?

    Pada suatu hari, Rasulullah s.a.w berjalan-jalan bersama puteri baginda, Saidatina Fatimah r.a. Setibanya mereka berdua di bawah sebatang pohon tamar, Fatimah terpijak pohon semalu, kakinya berdarah lalu mengadu kesakitan. Fatimah mengatakan kepada bapanya apalah gunanya pohon semalu itu berada di situ dengan nada yang sedikit marah. 

    Rasulullah dengan tenang berkata kepada puteri kesayangannya itu bahawasanya pohon semalu itu amat berkait rapat dengan wanita. Fatimah terkejut. Rasulullah menyambung kata-katanya lagi. Para wanita hendaklahmengambil pengajaran daripada pohon semalu ini dari 4 aspek.

    *Pertama, pohon semalu akan kuncup apabila disentuh. Ini boleh diibaratkan bahawa wanita perlu mempunyai perasaan malu (pada tempatnya).

    *Kedua, semalu mempunyai duri yang tajam untuk mempertahankan dirinya. Oleh itu, wanita perlu tahumempertahankan diri dan maruah sebagai seorang wanita muslim.

    *Ketiga, semalu juga mempunyai akar tunjang yang sangat kuat dan mencengkam bumi. Ini bermakna wanita solehah hendaklah mempunyai keterikatan yang sangat kuat dengan Allah Rabbul Alamin.

     *Akhir sekali, semalu akan kuncup dengan sendirinya apabila senja menjelang. Oleh itu, para wanita sekalian, kembalilah ke rumahmu apabila waktu semakin senja.


    peace upon you..

    artis dan hidayah allah..

    Hidayah adalah satu kurniaan allah kepada hamba nya yang dikehendakiNya...


    Allah berfirman maksudnya: Sesiapa yang Allah kehendaki mendapat hidayah nescaya dilapangkan dadanya untuk menerima Islam dan sesiapa yang dikehendaki sesat nescaya dijadikan dadanya sempit dan sesak seolah-seolah naik ke langit. Demikianlah Allah menimpakan kehinaan kepada orang yang tidak beriman. (al-An'am: 125)


    Aku hari ini ingin menceritakan mengenai artis yang mendapat hidayah daripada Allah S.W.T Bagi aku, baguslah mereka berkongsi pengalaman mereka dengan masyarakat supaya boleh dijadikan pengajaran kepada kita semua..


    *SHAM KAMIKAZE@SHAMRIL MOHD. SALLEH

    *CAT@Catriona Noorhayati Ross Bahrin Ross
    Cat menceritakan bagaimana dia boleh mendapat hidayah daripada Allah S.W.T .Ketika itu Cat sedang berjalan-jalan di KLCC bersama kawan baiknya.Dia sedang mencuba-cuba memakai tudung dan melihat mukanya didalam cermin tiba-tiba muncul satu perasaan yang pelik didalam hatinya dan tanpa disedarinya air matanya terus berliangan jatuh dipipi.Ketika itu perasaan sebak,syahdu dan hiba muncul dalam hatinya.Ketika itulah ia sedar, mungkin ini hidayah daripada Allah S.W.T 


    peace upon you...

    Wednesday, 13 July 2011

    What a SHAME...

    Im honestly say that, i disappointed with Malaysia soccer team.They have been defeated by Arsenal with 0-4 at Stadium National Bukit Jalil.I wish i can go to 1975 when malaysia beat arsenal by 2-0 score by Allahyarham Mokhtar Dahari i hope malaysia will improve their game when they meet liverpool and chelsea..


    malaysia vs arsenal 75'
    2-0
                                                                                 


    what a shame..hope they improve it

    Tuesday, 12 July 2011

    HOW TO GROW HEIGHT...


    AWESOME~!!!now i can grow taller....amin...

    never judge book by its cover..




    sarangeul mitji anhatji
    oneuri ogi jeonen
    geuraeseo ganeunghaennabwa
    neol tteonal su isseonnabwa

    miryeonhagineun tto choegora
    apeunjido mollasseo
    gaseumi teong bin geot gata
    nunmuri jakku heureuda
    niga bogo sipeo jugeul geot gata
    ijeya arasseo

    neon naekkeojunge choego
    nae sarmui modeun geot junge choego
    nuni meoreosseonnabwa michyeonnabwa
    wae neoreul mot arabwa

    na ttawiga mworago
    gamhi neoreul tteona sal su itdago
    naegen neomu gwabunhan saramiran geol
    ijeya arasseo

    neon naekkeojunge choego

    jallan geot hana eomneunde
    museun jasingameuro
    geureoke neol daehangeonji
    neol chabeoril su inneunji

    jasanghagineun tto choegora
    hwa hanbeon naeji anko
    ojik naman saranghaejun
    jagiboda deo akkyeojun
    naegen neomu gwabunhan
    geu sarami ijeya geuriwo

    neon naekkeojunge choego
    nae sarmui modeun geot junge choego
    nuni meoreosseonnabwa michyeonnabwa
    wae neoreul mot arabwa

    na ttawiga mworago
    gamhi neoreul tteona sal su itdago
    naegen neomu gwabunhan saramiran geol
    ijeya arasseo

    naegen jagyeokttawin eobtjiman
    ni gyeote doragagetdaneun mareun
    ppeonppeonhajiman
    han beon silsuhan mankeum
    deo jal hal sudo isseo
    ireon nal mitgo dasi badajugenni

    neon naekkeojunge choego
    nae sarmui modeun geot junge choego
    nuni meoreosseonnabwa michyeonnabwa
    wae neoreul mot arabwa

    na ttawiga mworago
    gamhi neoreul tteona sal su itdago
    naegen neomu gwabunhan saramiran geol
    ijeya arasseo

    neon naekkeojunge choego




    *credit to KOCAT&AFIQ

    BERSIH 2.0..GOOD?BAD?you decide..

    hhhmmm...

    hhhmm...

    hhhmm...

      hhmm..

    SO..what we got from all this rally???
    store have to closed...
    scared the investors....
    scared the travelers...
    scared the people...
    wasting time of police..
    p/s:we can open table and discuss in public..in front of television..


    peace upon you..

    Monday, 11 July 2011

    Stay Focus..


    'Visualize this thing you want.See it, feel it, believe in it.Make your mental blueprint and begin',Earl Nightingale

    I Can Do This...


    we can achieve anything in our life...you just need to say 'I CAN DO THIS'

    inspirational...



    "Hey... Don´t ever let somebody tell you, you can´t to something. Not even me... Alright? You got a dream, you gotta protect it. People can't do something themselves, they wanna tell you that you can't do it. You want something? Go get it. Period." (Christopher Gardner)

    sungha jung goodday(IU) cover..


    Uh Ma Gawsh~!!AWESOME~!!!

    Sunday, 10 July 2011

    Katy Perry and Russell Brand bought house $6.5million in hollywood..

    pic from:http://www.celebitchy.com

    Katy Perry and Russell Brand have purchased a new home in the Laurel Canyon area of the Hollywood Hills..The house is estimated worthly $AS 6.5million.The 8,835 square foot home with 7 bedrooms and 9 bathrooms was used on the reality TV show “The Bachelor.”

    Mengalah?


    Mengalah?hurmm..tulah perkataan yang aku dengar sejak kebelakangan ini..Ramai di antara kawan aku yang mengalah sbb.....*rahsia..But that life right?Kita tak semestinya akan dapat apa yang kita nak..tapi kita boleh teruskan hidupkan dan mengharapkan yang terbaik dalam hidup kita.. Amin..:-)

    Peace upon you..

    Friday, 8 July 2011

    Miss.Little Crazy...

    mrs.spidermen...
    Fuh~!!hang pa semua nmpk tk pic dkt atas ini...'handsome' kan dia ini...huhuhu...Lolz~!!! joke joke... Hari ini aku nak post pasal dia....Nama dia Nurfarah Anis Bt Zainal Abidin...Umur 17 tahun..Sekolah_________*pikir lah sendiri naa..huhuhu...Aku kenal dia nie, melalui kawan aku TUUUT....heee..rahsia....First aku tengok dia nie...nmpak mcm baik je,sopan-sopan je,pemalu je...dah lama-lama kenal...rupa-rupannya..sugar rush je mcm adik dia..*kalo korang baca blog aku, adik dia ini wanie torres lah...hee..tingtong...best best..Lolz..tkde lah che bosan time online...Eh, che ada lah dengar hang ada TTUUUUTT ngna eehheeemm-eehhheeemmm....betul ka?Kalau betol, jngan lupa lh jemput nasi minyak naa...heee...che nk meja kalo blh vvip naa...huhuhu ^_^


    Lastly, thank for give me the red buss from UK...
    heee...im really appreciate it..tk sangka hang beli kan naa..che main-main je time minta tu...anyway thanks ok...nanti che kasi hang lak apa-apa naa....huhuhu :-)

    Wednesday, 6 July 2011

    Ni Fatehah atau Bae Yong Joon...



    Uh Ma Gawsh~!!!nampak sama kan...HAHAHA~!!! Hari ni aku nk berkongsi mengenai budak dkt Fb ini..


    Nama dia Wan NurFatehah...Umur 14 tahun...Dia sekolah di_________*hang pa pikir lah sendiri reader..Aku kenal dia melalui FB..Aku tk ingat sangat mcm mne blh kenal dia dkt fb...Tp yg aku ingat..aku selalu tegur dia dngan panggil Miss.Photographer.1,2,3 POSE~!!!Lolz~!!! k tk lawak..uhuhu...Dia peminat Kpop...*tp tak tau lah fanatic ke tak kn..huhuhu ^_^ 


    peace upon you.. :)

    Khadijah Annuar :-)


    FUH~!!hang paa nampak tak gadis dlm picture tu?Lawa kan..haa..har-hari che nk tulis pasal dia ini tp tk sempat...Che sebenarnya dh lama nk tulis pasal dia..Bukannya apa..sbb che tngok gambar dia che dok terbayang najwa latiff takpon yuna :)plus she can play guitar too :) *can i have your;s sign??heeee....

    OK, mari bercerita....Nama dia Khadijah Annuar..Umur 14 tahun..Sekolah______*pandai-pandai hang pikir lah naa.. Che kenal dia melalui FB..Che selalu nampak nama Khadijah Annuar ini dkt news feed dan wall kawan che iaitu Afiq Alias dan Najmi....Che pon tertanya-tanya lah sape lh gadis ini....Ntah mcm mana che blh jadi 'friend'dengan dia dkt fb..Lepas tu che pon tegur-tegur lah dia dkt facebook...Che tanya macam-macam soalan dekat Khadijah Annuar ini...Rupa-rupanya dia ni kawan baik kepada Taeyeon(nurfitri)...wuwuwuw..hikhokhikhok....Khadijah Annuar juga seorang peminat PANDA...shuu tiut....Khadijah juga seorang skater chic..fuh~!!kawe banggo ada kawan seperti mu..keep it up :) plus..sorry about your deck.. :(

    Che ada juga lah dengar-dengar yg dia ni tk berapa sihat..Che tak tau lah apa penyakit dia ni..tp che dengar dia dh sihat seperti biasa...syukur ...alhamdulillah..amin...jgna sakit-sakit naa.. :)

    p/s sorry late post..jangan marah naa :(

    peace upon you..





    Torres...

    Korang nampak gambar atas ni..comel kan?hahah~!soorry brai..already taken lh..*kot..
    idk :s hahah..joke joke..sorry naa..hari ini aku nak tulis pasl budak dkt atas tu..Namanya ialah Wanie Torres..*perminat number 1 torres nie..sanggup beli baju dkt oversea nie..tudia...excited naa...Dia umur 14..Sekolah_________*hang pa pikir sendiri naa..First time aku kenal budak ini, melalui..TEET..mana blh bgthu..apa pon tk blh..hahah k tak lawak....Habit dia, suka sebak kan rambut dia..*tk sakit leher ka che ooiii...Nak habaq kat hang pa semua ni...dia nie cepat sngat blushing-blushing...Lolz~!!senang kantoi..huhuhu...Eh, dengar-dengar ada skandal ngna TUUUT..betul ka?tudia..tahniah naa...LOlz~!!*jangan lupa ajak che pi makan nasi minyak naa..mcm biasa meja vvip :-)
    peace upon you...

    Tuesday, 5 July 2011

    Dream...

    Everyone have dream right?Today i want share with you guys about my dream...

    1.Finish study
    Education is important thing in life.Without education is so hard to live in this world.Need knowlegde to earn some money right?Knowlegde is POWER


    2.Money
    How we to make alots of money?We have to work right?Before work we need what?Degree or diploma right?How we gonna get dip or degree?We have to STUDY to earn it.We can't just buy it on streetmarket right?*if can..already i did it..ehehe

    3.Ambition
    Everyone have it own ambition right?So do i...My ambition is simple..I just want to learn turntable and probbaly become a Dj?huhuhu...:-)


    First Job...

    Everyone after finish school must be want to looking some job right?To earn some pocket money.Today i want shared with you guy about my first experience job at McDonald..huhuhu

    My first day job start at 8.ooam with my friend Syaswan Faliq.At first i meet the store manager Mr._______*fill in the blank.Then i meet kak marini.She has been incharge to train me to the job.My first job is as 'runner'.Runner is a person behind the cashier to take the item that people order and served it on plate than give to costumer.It quite fun, because you need to stay alert,focus and move fast during the work.Fuh~!!first time im doing that job seriously i say im  was like bluuurr -,- im so nervous that time..damn~!!!



    After that, i have been charge doing 'lobby'.Lobby is the person who clean the table,sweep the floor,mop the floor,clean the windows,stock up the condiment and refill the sauce.FUH~!!!so tired do that job..can you imagine stand up for 8 hour per day everday??!!!DAMN~!!!


    I have worked for Mcdonald for 2 month __day.Honestly i say it fun to work at Mcdonald.Thank to Mcdonald willing to hired me... :-)

    kak marini
    mcd sec3
    http://www.flickr.com/photos/angah316/5562810503/




    say goodnight....

    Party Rock Acoustic...

    skip 1:00 :-)

    Sunday, 3 July 2011

    Syira Syakila....

    Fuh~!!adik ku dari ibu lain..Lolz~!!Sape lh budak ini kan?Sakaiss kan?LOlz~!!gurau-gurau ye..hee..jngan marah ^_^ Nama dia Syira Syakila Rashid.....*same name as my dad...huhuh...Umur  16 tahun..sekolah_______*isi tempat kosong...First time aku kenal dia ni dkt Fb....Time tu..dia yg add aku..lolz..mula-mula aku ingat dia ni yg jenis mcm bajet-bajet ke...rupa-rupanya dia nie friendly gila..sekejap je dh rapat..lolz..*tp tkde lh rapat sngat kan..huhuuu....best lah kwn dngan dia ni..walaupun tk pernh jumpa kan..uhuhuh..but i know..she a nice friend..im lucky to have friend like her.. :)